SOSTIENI ACCEDI

Turkistarha, Kaustinen Ali-Kola, 2009

Tämä tarha on saanut Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitolta sertifikaatin merkkinä hyvästä tarhanpidosta. Ulkoisesti alue näyttikin hyvin hoidetulta ja siistiltä, mutta eläinten hyvinvoinnin kannalta tarha oli yksi pahimmista.

Osalla eläimistä oli erittäin pahoja käytöshäiriöitä. Eräs kettu juoksi ympäri häkkiään tauotta ja päämäärättömästi.

Yhden ketun naama oli pahasti haavautunut, niin ettei sen toista silmää kunnolla näkynyt. Tarhalla oli erittäin paljon silmä- ja ientulehduksia, joista osa oli todella pahoja. Kahdella ketulla koko häntä oli katkennut, ja sen tilalla oli eri pituiset veriset tyngät.

Eräällä ketulla toinen takajalka oli avohaavoilla ja pahasti vammautunut. Kun eläin konkkasi polviensa varassa, sen takatassu väpätti ja tärisi groteskilla tavalla vailla kontrollia, kuin irtonainen ja kuollut osa. Myös eläimen etujalat ovat vääntyneet.

Tälläkin tarhalla oli punaisia kettuja, jotka vaikuttivat todella villeiltä ja pelokkailta. Yleisesti tutkimuksen kuvamateriaali vaikuttaa osoittavan, että punasävyiset ketut ovat luonteeltaan aggressivisempia ja villimpiä kuin hopeaketut. Tarhaajat väittävät turkistarhojen eläinten olevan domestikoituneita, millä he tarkoittavat että eläimistä on niiden 100 vuoden tuotantohistorian aikana tullut oloihinsa sopeutuneita kotieläimiä. Kuitenkin esimerkiksi nauta on ollut ihmisen kotieläimenä jo neoliittiselta kaudelta lähtien. Tarhaajat sen sijaan ovat saaneet lain mukaan vielä 90-luvulla pyydystää luonnosta eläimiä tarhoillensa. Näillä eläimillä on selvästi tallessa kaikki villieläimen vaistot, tarpeet ja pelot ihmistä kohtaan.

Kuvamateriaali tältä ja muilta tämän tutkimuksen sertifioiduilta tarhoilta osoittaa, että tarhaajien sertifikaatit ovat pelkkä markkinointikikka, eikä sertifikaatti merkitse eläinten hyvinvoinnin kannalta mitään.

Tarhan omistaja väitti haastattelussa, että tarhalla olisi käyty neljä kertaa ja joka kerralla olisi löydetty yksi sairas eläin. Todellisuudessa tarhalla käytiin vain kerran. Ylläolevalta videolta voi jokainen arvioida kuinka todenperäinen on tarhaajan väite neljästä sairaasta eläimestä.

Altri video suggeriti

LASCIA IL TUO COMMENTO

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *